Πρώτο τρίμηνο κύησης

Με την τρισδιάστατη υπερηχογραφία έχουμε καλύτερη απεικόνιση του εμβρύου. Μπορούμε να περιστρέψουμε το έμβρυο για να κάνουμε τις απαραίτητες μετρήσεις και έχουμε λεπτομερέστερη εικόνα των άνω και κάτω άκρων, του προσώπου κτλ.

Δεύτερο τρίμηνο κύησης

Σε αυτή τη φάση της εγκυμοσύνης γίνεται το υπερηχογράφημα δευτέρου επιπέδου. Με την τρισδιάστατη υπερηχογραφία μπορούμε να ελέγξουμε την ανατομία του εγκεφάλου και να αποκλείσουμε παθολογικές καταστάσεις. Μπορούμε να εντοπίσουμε τυχόν βλάβες στην σπονδυλική στήλη και να εκτιμήσουμε τη σοβαρότητά τους.
Με την 3D και την 4D υπερηχογραφία έχουμε μια εντυπωσιακή απεικόνιση του προσώπου του εμβρύου και μπορούμε να παρατηρήσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μεγάλη ακρίβεια. Φυσικά αυτό μας δίνει και τη δυνατότητα να εντοπίσουμε ανωμαλίες στη μύτη ή το στόμα.
Επόμενο κομμάτι είναι η καρδία που είναι αρκετά δύσκολο όργανο για να εξεταστεί. Οι 4D υπέρηχοι παρέχουν απεικόνιση των αγγείων και βοηθούν στον εντοπισμό συγγενών ανωμαλιών.
Τέλος, μέσω των τρισδιάστατων υπερήχων έχουμε καλύτερη εικόνα της ουροδόχου κύστης και νεφρών του εμβρύου. Επιπλέον, το φύλο μπορεί να διαπιστωθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια.